Tocana, vanatoreasca, cu specific polonez
Complexitate: redusa
Timp preparare: 120 min
Ingrediente
Varza, murata, tocata: 1 kg
Ceapa: 1 buc. medie
Carnati, de porc, proaspeti: 400 gr.
Coaste de vitel: 800 gr.
Ulei de masline: 2 linguri
Ciuperci, de padure, uscate: 50 gr.
Mar: 1 buc. potrivit
Apa: 300 ml.
Vin rosu: 200 ml
Foi de dafin: 3 buc.
Ienibahar: 4-5 boabe uscate
Ienupar: 4-5 boabe uscate
Piper alb, verde, rosu, negru
Maghiran: 1 lingurita
Chimen: 1 lingurita (optional)
Sare
Mod de preparare:
Puneti ciupercile intr-o oala cu apa si aduceti la fierbere. Mutati ciupercile in apa rece si lasati-le, la hidratat, 20-30 minute.
Tocati, marunt, ceapa si puneti-o in oala de gatit.
Adaugati uleiul de masline, selectati programul "FRY" (Prajire) pentru 5 minute si apasati butonul "START". Amestecati din cand in cand.
Taiati carnatii in bucati de 1 cm grosime, desprindeti carnea de pe coastele de vitel si taiati-o cubulete. Adaugati carnatii si carnea peste ceapa si selectati programul "FRY" (Prajire), pentru 10 minute, cu capacul ridicat. Amestecati din cand in cand.
La finalizarea programului adaugati, in oala de gatire, varza murata, ciupercile, foile de dafin, boabele de ienibahar, ienupar si piper si 300 ml. de apa. Pentru un plus de savoare se poate utiliza apa in care ati fiert ciupercile. Asezati deasupra oasele ramase de la coaste.
Inchideti capacul, selectati programul "STEW" (Innabusire) pentru 1 ora si 30 minute. Apasati butonul "START".
La finalizarea programului, deschideti capacul (atentie la aburi), adaugati marul curatat de coaja si taiat cubulete, maghiranul, chiminul, sare (dupa gust) si vinul rosu.
Selectati programul "BAKE" (Coacere), pentru 20 minute, la temperatura de 100 grade.
Se serveste cu ardei iute si un pahar de vin rosu.
Pofta buna!