Tocana, de pui, cu piper
Complexitate: redusa
Timp preparare: 120 minute
Ingrediente (4 portii) :
Pulpe si aripi de pui - Cate 4 bucati
Ulei- 2 lingurite
Ceapa- 2 buc. mari
Usturoi- 2 capatani
Ardei gras- 2 buc
Ardei iute rosu- 1 buc
Smantana- 200 gr.
Faina alba- 500 gr.
Oua- 3 buc.
Amestec piper boabe (rosu, verde, alb, negru)- 1 lingura
Boia de ardei dulce- 1 lingurita
Rosii tocate- 200 gr
Patrunjel verde, sare, piper
Mod de preparare:
Puneti uleiul in oala de prepapare si setati programul "FRY" (prajire), la durata maxima, si lasati sa se incalzeasca pentru 5 minute.
Condimentati carnea de pui, cu sare si piper, dupa gust.
Prajiti carnea de pui, pe ambele parti, cate 5 minute.
Scoateti carnea de pui si puneti, in oala de preparare, ceapa tocata. Cand incepe sa devina sticloasa adaugati boabele de piper. Prajiti, amestecand din cand in cand, timp de 5 minute. Adaugati ardeiul gras, tocat, ardeiul iute tocat, usturoiul tocat si continuati prajirea pentru 5 minute.
Opriti programul FRY.
Setati programul "STEW" (inabusire) pentru 80 minute.
Puneti in oala de preparare, carnea de pui, adaugati rosiile tocate, boia de ardei dulce si apa cat sa acopere toate ingredientele. Condimentati, cu sare, dupa gust.
Inchideti capacul si porniti programul.
Pentru galuste amestecati 400 gr. faina alba cu 3 oua si sare dupa gust. Lasati amestecul sa "se odihneasca" la temperatura camerei. Cu 40 de minute, inainte de finalizarea programului, puneti, cu o lingurita, galustele in oala de preparare.
Amestecati smantana cu 2 lingurite de faina alba. Cu 20 de minute, inainte de finalizarea programului, adaugati peste smantana 4 linguri de lichid fierbinte si omogenizati. Turnati smantana in oala, in fir subtire, amestecand continuu.
Inchideti capacul si asteptati finalizarea programului.
Se serveste cu patrunjel verde, tocat si mamaliguta fierbinte.
Pofta buna!