Tocana de ciuperci , cu mamaliga si smantana
Complexitate : simplu
Timp preparare : 45 min.
Ingrediente ( 4 portii )
Ciuperci - 500 gr.
Ceapa - 4-5 buc medii
Ulei de floarea soarelui - 50 ml.
Usturoi - 3-4 catei
Smantana pentru gatit 30 % - 200 ml
Smantana 25 % - 100 gr.
Patrunjel verde - 1 legatura
Sare , piper
Mod de preparare :
Ciupercile se curata , se spala si se taie felii .
Ceapa se curata si se toaca marunt . Se caleste in uleiul , incins , pana devine sticloasa . Se adauga usturoiul , tocat , si se caleste avand grija sa nu se arda usturoiul .
Se adauga ciupercile si se condimenteaza cu sare ( dupa gust ) .
Se adauga 2 cani de apa , la lichidul lasat de ciuperci , se acopera cu un capac si se fierbe , la foc mic , pana cand ciupercile devin moi .
Se descopera si se continua fierberea pana cand lichidul scade si se ingroasa .
Se adauga patrunjelul , tocat marunt si se condimenteaza cu piper , dupa gust .
Se adauga smantana pentru gatit si se mai fierbe 5 minute .
Se serveste alaturi de mamaliguta , calda , peste care se pune o lingura de smantana .
Pofta buna !