Tocana de ciuperci , cu mamaliga si smantana

14.06.2017

Complexitate : simplu

Timp preparare : 45 min.

Ingrediente ( 4 portii )

Ciuperci - 500 gr.

Ceapa - 4-5 buc medii

Ulei de floarea soarelui - 50 ml.

Usturoi - 3-4 catei

Smantana pentru gatit 30 % - 200 ml

Smantana 25 % - 100 gr.

Patrunjel verde - 1 legatura

Sare , piper

Mod de preparare :

Ciupercile se curata , se spala si se taie felii .

Ceapa se curata si se toaca marunt . Se caleste in uleiul , incins , pana devine sticloasa . Se adauga usturoiul , tocat , si se caleste avand grija sa nu se arda usturoiul . 

Se adauga ciupercile si se condimenteaza cu sare ( dupa gust ) . 

Se adauga 2 cani de apa , la lichidul lasat de ciuperci , se acopera cu un capac si se fierbe , la foc mic , pana cand ciupercile devin moi . 

Se descopera si se continua fierberea pana cand lichidul scade si se ingroasa . 

Se adauga patrunjelul , tocat marunt si se condimenteaza cu piper , dupa gust .

Se adauga smantana pentru gatit si se mai fierbe 5 minute . 

Se serveste alaturi de mamaliguta , calda , peste care se pune o lingura de smantana .

Pofta buna !


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.