Tagliatele , cu cerneala de sepie si fructe de mare
Complexitate : redusa
Timp preparare : 30 minute
Savoare mediteraneana...
Ingrediente ( 2 portii ) :
Tagliatele cu cerneala de sepie - 250 gr .
Mix fructe de mare - 300 gr .
Unt - 50 gr .
Vin alb sec - 50 ml.
Smantana pentru gatit 30 % grasime - 200 ml
Patrunjel verde - 1 legatura
Usturoi - 1 catel
Sare , piper
Mod de preparare :
Fructele de mare se spala si se scurg bine .
Patrunjel si usturoiul se toaca marunt .
Intr-o tigaie se topeste untul si se caleste patrunjelul , impreuna cu usturoiul .
Se adauga fructele de mare si se condimenteaza cu sare si piper ( dupa gust ) .
Cand sucul , lasat de fructele de mare , incepe sa se evapore se adauga vinul alb si se fierb , la foc iute , pana cand mirosul de alcool incepe sa dispara si ramane doar aroma vinului .
Se adauga smantana si se acopera cu un capac sau cu o tigaie . Se continua fierberea pana cand fructele de mare sunt gatite .
Tagliatele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj . Se scurg de apa si se pun , in tigaie , peste fructele de mare . Se amesteca , la foc mic , pentru ca aromele sa se amestece .
Se servesc impreuna cu un pahar de vin alb , sec .
Pofta buna !