Tagliatele , cu cerneala de sepie si fructe de mare

06.05.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 30 minute

Savoare mediteraneana...

Ingrediente ( 2 portii ) :

Tagliatele cu cerneala de sepie - 250 gr .

Mix fructe de mare - 300 gr .

Unt - 50 gr . 

Vin alb sec - 50 ml.

Smantana pentru gatit 30 % grasime - 200 ml

Patrunjel verde - 1 legatura

Usturoi - 1 catel

Sare , piper

Mod de preparare : 

Fructele de mare se spala si se scurg bine .

Patrunjel si usturoiul se toaca marunt .

Intr-o tigaie se topeste untul si se caleste patrunjelul , impreuna cu usturoiul .

Se adauga fructele de mare si se condimenteaza cu sare si piper ( dupa gust ) .

Cand sucul , lasat de fructele de mare ,  incepe sa se evapore se adauga vinul alb si se fierb , la foc iute , pana cand mirosul de alcool incepe sa dispara si ramane doar aroma vinului . 

Se adauga smantana si se acopera cu un capac sau cu o tigaie . Se continua fierberea pana cand fructele de mare sunt gatite .

Tagliatele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj . Se scurg de apa si se pun , in tigaie , peste fructele de mare . Se amesteca , la foc mic , pentru ca aromele sa se amestece . 

Se servesc impreuna cu un pahar de vin  alb , sec .

Pofta buna !

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți