Supa de rosii cu carnati afumati
Complexitate : Redusa
TImp preparare : cca. 60 min.
Dulce-acrisoara.... Racoritoare , ca o ploaie de vara , iti trezeste amintirea Craciunului petrecut in familie... Aceasta este supa ,crema , de rosii cu carnati afumati ...
Ingrediente : ( 4 portii )
- 500 gr. rosii ( se pot folosi si rosii , taiate , din conserva )
- 50 ml. ulei de masline
- 3 morcovi mici
- 1 radacina , mica , patrunjel
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ceapa , mica , galbena
- 1 ceapa , mica , rosie
- 1 telina mica
- 200 gr. carnati afumati
- 100 gr. fasole verde ( optional )
- 100 gr. crutoane cu branza
- 20 gr. unt
- sare , piper , oregano ( verde sau uscat )
Mod de preparare :
Legumele se spala si se curata .
Fasolea se fierbe in apa cu sare .
Morcovii si patrunjelul se taie rondele si se calesc,in ulei , pana se inmoaie .
Se adauga telina , ceapa si ardeii , taiati cubulete , si se calesc si ele .
Se adauga rosiile taiate cubulete .
Se adauga apa si se lasa sa fiarba . Cand legumele sunt fierte , se scurg ( fara a arunca apa in care au fiert ) si se mixeaza sau se paseaza prin sita .
Se adauga apa in care au fiert pana se obtine consistenta dorita .
Se adauga 20 gr. unt si se fierbe 5 minute . Se adauga fasolea verde si se mai da un clocot .
Se adauga sare , piper si oregano dupa gust .
Carnatii se taie felii , subtiri , si se prajesc intr-o tigaie .
Supa se serveste , fierbinte sau rece , cu felii de carnati si crutoane ( cu branza , cu verdeturi , cu rosii .... dupa preferinte )
Pofta buna !