Supa , de pui , cu galuste

22.07.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 40-60 min

Ingrediente :

Carne de pui 

Morcovi : 3-4 buc

Patrunjel : 1 buc

Ceapa : 1 buc

Oua , gris de grau , sare , piper , patrunjel verde

Mod de preparare : 

Se pune apa la fiert , in functie de cantitatea de supa pe care doriti sa o preparati .

Cand apa clocoteste se pune carnea , ceapa intreaga , se sareaza dupa gust si se lasa , la fiert , la foc mediu .

Daca , in timpul fierberii , se formeaza spuma aceasta se indeparteaza cu o paleta .

Cand carnea este , aproape , fiarta se scoate si se pune deoparte . O puteti folosi pentru alte preparate sau o puteti taia bucatele mici si sa o adaugati in supa . Ceapa se scoate si se arunca . 

Morcovii si patrunjelul se curata , se taie in formele dorite si se adauga in supa . 

Pentru galuste este nevoie de gris de grau , oua , sare si piper macinat . Cantitatile necesare sunt in functie de numarul de galuste . Secretul unor galuste pufoase este .... trei linguri de gris , potrivite , la un ou . Sfat ; folositi un gris de grau cu granulatie medie ;)

Spargeti ouale , intr-un vas , si presarati sare peste galbenusuri . Lasati sa stea cateva minute . Galbenusurile vor capata o frumoasa culoare aurie . ;) 

Se bat galbenusurile , se adauga piper macinat ( dupa gust ) si presarati grisul , amestecand energic sa nu se formeze cocoloase .

Lasati amestecul de oua cu gris sa se " odihneasca " 15 minute la rece . ;) 

Puteti fierbe galustele , separat , in apa sau puteti sa le fierbeti direct in supa . In cel de-al doilea caz , supa va fi , putin , mai tulbure dar va fi mai gustoasa . 

Luati cate o lingurita plina de gris si puneti galusca in supa . Aceasta trebuie sa alunece de pe lingurita fara a se destrama . Daca amestecul se destrama puteti adauga inca putin gris in amestec .

Aduceti la fierbere si lasati sa clocoteasca aproximativ 5 minute . Adaugati , in supa , o cana de apa rece si aduceti , din nou , la clocot . Dupa , aproximativ , 5 minute adaugati , din nou , o cana de apa rece . Repetati operatiunea pana cand galustele se umfla si devin moi si pufoase . 

Adaugati in supa patrunjel verde tocat . 

Pofta buna ! 


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți