Supa , de pui , cu galuste
Complexitate : redusa
Timp preparare : 40-60 min
Ingrediente :
Carne de pui
Morcovi : 3-4 buc
Patrunjel : 1 buc
Ceapa : 1 buc
Oua , gris de grau , sare , piper , patrunjel verde
Mod de preparare :
Se pune apa la fiert , in functie de cantitatea de supa pe care doriti sa o preparati .
Cand apa clocoteste se pune carnea , ceapa intreaga , se sareaza dupa gust si se lasa , la fiert , la foc mediu .
Daca , in timpul fierberii , se formeaza spuma aceasta se indeparteaza cu o paleta .
Cand carnea este , aproape , fiarta se scoate si se pune deoparte . O puteti folosi pentru alte preparate sau o puteti taia bucatele mici si sa o adaugati in supa . Ceapa se scoate si se arunca .
Morcovii si patrunjelul se curata , se taie in formele dorite si se adauga in supa .
Pentru galuste este nevoie de gris de grau , oua , sare si piper macinat . Cantitatile necesare sunt in functie de numarul de galuste . Secretul unor galuste pufoase este .... trei linguri de gris , potrivite , la un ou . Sfat ; folositi un gris de grau cu granulatie medie ;)
Spargeti ouale , intr-un vas , si presarati sare peste galbenusuri . Lasati sa stea cateva minute . Galbenusurile vor capata o frumoasa culoare aurie . ;)
Se bat galbenusurile , se adauga piper macinat ( dupa gust ) si presarati grisul , amestecand energic sa nu se formeze cocoloase .
Lasati amestecul de oua cu gris sa se " odihneasca " 15 minute la rece . ;)
Puteti fierbe galustele , separat , in apa sau puteti sa le fierbeti direct in supa . In cel de-al doilea caz , supa va fi , putin , mai tulbure dar va fi mai gustoasa .
Luati cate o lingurita plina de gris si puneti galusca in supa . Aceasta trebuie sa alunece de pe lingurita fara a se destrama . Daca amestecul se destrama puteti adauga inca putin gris in amestec .
Aduceti la fierbere si lasati sa clocoteasca aproximativ 5 minute . Adaugati , in supa , o cana de apa rece si aduceti , din nou , la clocot . Dupa , aproximativ , 5 minute adaugati , din nou , o cana de apa rece . Repetati operatiunea pana cand galustele se umfla si devin moi si pufoase .
Adaugati in supa patrunjel verde tocat .
Pofta buna !