Supa, crema, de pui cu ciuperci
Complexitate: redusa
Timp preparare : 60 min.
Ingrediente:
Pulpe, intregi, de pui : 2 buc. mari
Ceapa: 1 buc. marime medie
Telina: 1 buc. mica
Morcovi: 2 buc marime medie
Patrunjel: 1 buc. marime medie
Cartofi: 2 buc. marime medie
Usturoi: 4-5 catei
Ciuperci: 500 gr.
Unt: 30 gr.
Sare, piper.
Mod de preparare:
Se pun la fiert 3 litri de apa. Cand apa ajunge la fierbere se pun pulpele de pui si se acopera vasul cu un capac.
Legumele se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Se pastreaza cateva pentru ornarea farfuriei.
Cand carnea este fiarta se scoate si se lasa sa se racoreasca . Se adauga, in supa in care a fiert carnea, legumele si ciupercile. Se pastreaza cateva felii de ciuperci pentru ornarea farfuriei.
Carnea se desface de pe oase si se pune intr-o oala. Cand legumele si ciupercile sunt fierte se scot din supa in care au fiert si se adauga peste carne . Se adauga untul .
Amestecul de carne si legume se paseaza, cu un blender vertical, pana cand se obtine o crema fina.
Se adauga supa, fierbinte, pana se obtine consistenta dorita.
Se condimenteaza, cu sare si piper, dupa gust.
Se serveste cu smantana si felii de ciuperci prajite pe gril.
Pofta buna!