Supa crema de ardei copti
Complexitate: redusa
Timp de preparare: 45 min.

Ingrediente (4 portii):
Ardei gras rosu (sau ardei Kapia rosu): 1 kg
Morcovi: 1 buc marime medie
Radacina patrunjel: 1 buc. marime medie
Cartofi: 1 buc marime medie
Ceapa: 1 buc. marime medie
Radacina telina: 1 buc. marime mica sau 1/4 dintr-o telina mai mare
Branza cu mucegai albastru: 20- 30 gr. (optional)
Branza telemea: 200 gr.
Ulei de masline: 1 lingura
Usturoi: 3-4 catei
Mod de preparare:
Spalati si curatati legumele. Taiati-le in cubulete de marime mica.
Puneti-le la fiert in 1,5 litri de apa rece. Nu adaugati sare. Fiebeti pana cand legumele sunt bine fierte.
Coaceti ardeii pe plita sau pe gratar (daca aveti posibilitatea). Puneti ardeii copti intr-un castron, presarati sare
peste ei si acoperiti cu un capac. Lasati sa se racoreasca putin.
Cand legumele au fiert, scurgeti apa si puneti-le intr-un vas inalt (daca folositi un mixer vertical) sau intr-un blender.
Nu aruncati apa in care au fiert.
Curatati ardeii de coaja si seminte si adaugati-i in vas. Adaugati zeama scursa de pe ardei.
Mixati legumele pana obtineti o compozitie cremoasa. Nu trebuie sa ramana bucatele de legume sau ardei.
Adaugati, putin cate putin, branza cu mucegai si mixati din nou. ATENTIE! Branza cu mucegai are o aroma
deosebit de puternica. Nu doriti ca gustul acesteia sa acopere gustul ardeilor copti. De aceea, adaugati cate
putina pana cand aceasta se va simti ca o "amintire placuta" in cerul gurii, la degustarea cremei.
Adaugati din apa in care au fierte legumele, mixand in continuare, pana cand veti obtine consistenta dorita.
Adaugati sare (daca este necesar).
Aduceti la fierbere crema obtinuta si fierbeti 2- 3 minute.
Intr-o tigaie incingeti uleiul de masline si prajiti feliile de paine, pe ambele parti, pana devin usor crocante si aurii.
Frecati feliile, calde, de paine prajita cu catei de usturoi taiati in jumatate.
Serviti crema de ardei copti cu telemea rasa deasupra.
Pofta buna!