Supa arabeasca de pui

09.11.2020

Complexitate: redusa

Timp preparare: 50 min.

Supa arabeasca de pui
Supa arabeasca de pui

Ingrediente:

Carne de pui (piept sau pulpe dezosate): 1 kg

Morcovi: 1- 2 buc mari

Ardei gras rosu: 1 buc

Ulei de masline extravirgin: 2-3 linguri

Orez: 200 gr

Smantana ( 20% grasime, cel putin): 500 gr.

Oua: 4 buc

Foi dafin: 1- 2 buc

Busuioc uscat: 1,5 lingurita

Maghiran uscat: 2 lingurite

Piper boabe (o cantitate dupa preferinte), piper macinat, sare (dupa gust)

Apa

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie in cubulete de marimea dorita.

Morcovii se curata si se dau prin razatoarea mare.

Ardeiul gras se taie patratele de marimea dorita.

Intr-o oala de 6 litri se pun 2-3 linguri de ulei de masline si se aseaza pe foc.

Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza in uleiul incins. Se rumenesc bine dupa care se adauga morcovii, dati prin razatoare. Se calesc, impreuna, pana cand morcovii se inmoaie.

Se adauga ardeiul, tocat, si se continua calirea inca 2-3 minute. Se amesteca des pentru ca morcovii si ardeii sa nu se arda.

Se adauga in oala de gatit 4 litri de apa si se aduce la fierbere.

Se adauga boabele de piper si foile de dafin, se adauga sare (dupa gust) si se acopera cu un capac. Se fierbe pana cand carnea de pui este aproape fiarta.

Se adauga orezul si se continua fierberea la foc mic, cu oala acoperita. Se amesteca din cand in cand.

Cantitatea de orez se poate ajusta in functie de cat de "deasa" doriti sa fie supa.

Intr-un vas se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si putina sare. Se adauga peste smantana, putin cate putin, supa fierbinte si se amesteca energic pana cand smantana devine fierbinte. Se toarna smantana in supa, in fir subtire, amestecand incontinuu.

Daca doriti ca supa sa aiba un aspect "zdrentuit" amestecati smantana cu ouale intregi (albus+ galbenus).

Se adauga busuiocul si maghiranul.

Se aduce la fierbere si se fierbe la foc mic, cu oala acoperita, in jur de 10- 13 minute amestecand din cand in cand. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert deoarece el va "fierbe" si dupa ce stingeti focul.

Se pate servi cu crutoane de paine prajita si ardei iute.

Pofta buna!


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.