Sunca de pui, cu masline si ardei

11.11.2022

Complexitate: redusa

Timp preparare: 210 min.

Timp asteptare: 24 ore

Ingrediente:

Piept de pui dezosat (fara piele): 600 gr.

Pulpe de pui dezosate (fara piele): 600 gr

Ardei kapia rosu: 1 buc

Masline (fara samburi); 50 gr.

Apa: 100 ml

Gelatina alimentara: 10 gr. ( 1 plic )

Sare: 1 lingurita

Piper macinat: 1 lingurita

Usturoi praf: 1 lingurita

Boia de ardei (dulce sau afumata): 1 lingurita

Nucsoara macinata : 1 lingurita

Alte condimente: dupa gust

Mod de preparare:

Curatati carnea de pui de eventualele resturi de oase, zgarciuri, piele si grasime.

Tocati pieptul de pui,folosind o masina de tocat carnea sau un blender, pana obtineti o pasta omogena. 

Taiati pulpele de pui in cubulete de 2 cm. grosime.

Dizolvati gelatina in apa fierbinte (nu fiarta). 

Tocati ardeiul rosu si maslinele in bucatele de marimea dorita. Daca doriti, puteti folosi si ciuperci sau cubulete de cascaval.

Puneti carnea intr-un bol, adaugati gelatina dizolvata , ardeiul si maslinele tocate, condimentele si 

amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza bine. Acoperiti cu o folie alimentara si dati la frigider pentru o ora. 

Intindeti o folie alimentara si puneti pe ea amestecul de carne. Daca doriti puteti imparti carnea in mai multe parti pentru a 

obtine dimensiunea dorita la preparatul final.

Rulati folia, cat mai strans posibil, pentru a obtine un rulou cat mai compact. Legati bine capetele foliei pentru a evita 

deschiderea in timpul fierberii.

Puneti rulourile intr-o oala incapatoare si acoperiti-le cu apa. 

Fierbeti rulourile, timp de 2 ore, la o temperatura cuprinsa inre 75- 85 de grade. Eu am folosit pentru fierbere o plita cu inductie, 

care are posibilitatea reglarii temperaturii de gatire. Daca nu aveti o plita cu inductie sau un termometru alimentar, puteti fierbe 

rulourile la foc mic. Important e ca apa sa nu atinga punctul de fierbere. (Aceasta varianta necesita o supraveghere mai atenta).

Sau puteti folosi o presa pe care o puteti gasi aici : https://www.emag.ro/forma-de-sunca-klausberg-kb-7283-1-5-litri-termometru-10-pliculete-inox-kb7283/pd/DWHQV4BBM/?ref=hdr-favorite_products

Dupa 2 ore scoateti rulourile si raciti-le bine, sub jet de apa rece, pentru a opri procesul de fierbere interna.

Scurgeti-le bine de apa si puneti-le la rece pentru 24 de ore. 

Aceasta sunca este ideala pentru micul dejun sau pentru sandwichuri delicioase.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți