Sunca de pui, cu masline si ardei
Complexitate: redusa
Timp preparare: 210 min.
Timp asteptare: 24 ore
Ingrediente:
Piept de pui dezosat (fara piele): 600 gr.
Pulpe de pui dezosate (fara piele): 600 gr
Ardei kapia rosu: 1 buc
Masline (fara samburi); 50 gr.
Apa: 100 ml
Gelatina alimentara: 10 gr. ( 1 plic )
Sare: 1 lingurita
Piper macinat: 1 lingurita
Usturoi praf: 1 lingurita
Boia de ardei (dulce sau afumata): 1 lingurita
Nucsoara macinata : 1 lingurita
Alte condimente: dupa gust
Mod de preparare:
Curatati carnea de pui de eventualele resturi de oase, zgarciuri, piele si grasime.
Tocati pieptul de pui,folosind o masina de tocat carnea sau un blender, pana obtineti o pasta omogena.
Taiati pulpele de pui in cubulete de 2 cm. grosime.
Dizolvati gelatina in apa fierbinte (nu fiarta).
Tocati ardeiul rosu si maslinele in bucatele de marimea dorita. Daca doriti, puteti folosi si ciuperci sau cubulete de cascaval.
Puneti carnea intr-un bol, adaugati gelatina dizolvata , ardeiul si maslinele tocate, condimentele si
amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza bine. Acoperiti cu o folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
Intindeti o folie alimentara si puneti pe ea amestecul de carne. Daca doriti puteti imparti carnea in mai multe parti pentru a
obtine dimensiunea dorita la preparatul final.
Rulati folia, cat mai strans posibil, pentru a obtine un rulou cat mai compact. Legati bine capetele foliei pentru a evita
deschiderea in timpul fierberii.
Puneti rulourile intr-o oala incapatoare si acoperiti-le cu apa.
Fierbeti rulourile, timp de 2 ore, la o temperatura cuprinsa inre 75- 85 de grade. Eu am folosit pentru fierbere o plita cu inductie,
care are posibilitatea reglarii temperaturii de gatire. Daca nu aveti o plita cu inductie sau un termometru alimentar, puteti fierbe
rulourile la foc mic. Important e ca apa sa nu atinga punctul de fierbere. (Aceasta varianta necesita o supraveghere mai atenta).
Sau puteti folosi o presa pe care o puteti gasi aici : https://www.emag.ro/forma-de-sunca-klausberg-kb-7283-1-5-litri-termometru-10-pliculete-inox-kb7283/pd/DWHQV4BBM/?ref=hdr-favorite_products
Dupa 2 ore scoateti rulourile si raciti-le bine, sub jet de apa rece, pentru a opri procesul de fierbere interna.
Scurgeti-le bine de apa si puneti-le la rece pentru 24 de ore.
Aceasta sunca este ideala pentru micul dejun sau pentru sandwichuri delicioase.
Pofta buna!