Sunca cu carne de vita si mozzarella

19.05.2024

Complexitate: redusa

Timp pregatire: 24 ore

Timp preparare: 2 ore

Ingrediente:

Carne de vita tocata: 900 gr.

2 lingurite sare

2 lingurite de gelatina

1 lingurita miere de albine

1/2 lingurita de piper macinat

1 lingurita boia de ardei afumata (optional)

100-150 ml apa

200 gr mozzarella razuita

Mod de pregatire si preparare:

Amestecati carnea cu condimentele, gelatina si apa.

Adaugati mozzarella razuita si amestecati bine.

Puneti o punga alimentara sau o folie de plastic in presa. Aceasta va ajuta la scoaterea mai usoara a preparatului.

Puneti presa in frigider pentru 24 de ore.

Introduceti presa intr-o oala cu apa, astfel incat nivelul apei sa depaseasca nivelul carnii din presa.

Fierbeti timp de 1,5- 2 ore, la foc mic, astfel incat emperatura apei sa nu depaseasca 85°C.

Cand temperatura carnii din interior a ajuns la 77°C scoateti presa din apa, puneti-o sub jet de apa rece, astfel incat 

fierberea interioara a carnii sa se opreasca.

Lasati presa sa se raceasca si puneti-o in frigider pentru 4-5 ore.

Pentru a scoate mai usor preparatul din presa puteti turna putina apa fierbinte peste aceasta.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți