Sunca cu carne de vita si mozzarella
Complexitate: redusa
Timp pregatire: 24 ore
Timp preparare: 2 ore


Ingrediente:
Carne de vita tocata: 900 gr.
2 lingurite sare
2 lingurite de gelatina
1 lingurita miere de albine
1/2 lingurita de piper macinat
1 lingurita boia de ardei afumata (optional)
100-150 ml apa
200 gr mozzarella razuita
Mod de pregatire si preparare:
Amestecati carnea cu condimentele, gelatina si apa.
Adaugati mozzarella razuita si amestecati bine.
Puneti o punga alimentara sau o folie de plastic in presa. Aceasta va ajuta la scoaterea mai usoara a preparatului.
Puneti presa in frigider pentru 24 de ore.
Introduceti presa intr-o oala cu apa, astfel incat nivelul apei sa depaseasca nivelul carnii din presa.
Fierbeti timp de 1,5- 2 ore, la foc mic, astfel incat emperatura apei sa nu depaseasca 85°C.
Cand temperatura carnii din interior a ajuns la 77°C scoateti presa din apa, puneti-o sub jet de apa rece, astfel incat
fierberea interioara a carnii sa se opreasca.
Lasati presa sa se raceasca si puneti-o in frigider pentru 4-5 ore.
Pentru a scoate mai usor preparatul din presa puteti turna putina apa fierbinte peste aceasta.
Pofta buna!