Rulou, de vitel, cu ciuperci si cous-cous

14.01.2018

Complexitate: redusa

Timp preparare : 40 min

Ingrediente ( pentru 3 portii )

Pulpa de vitel - 300 gr. ( 3 felii )

Ceapa - 3 buc. medii

Usturoi - 1 capatana

Ciuperci - 300 gr.

Cous-cous - 300 gr.

Unt - 30 gr.

Sare, piper, boia de ardei, patrunjel verde, curry


Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se spala si se taie cuburi.

Se pune ceapa intr-o cratita, neaderenta, se adauga 1 lingura de apa si se pune pe foc mic . Se innabuseste, mestecand cantinuu, pana cand devine sticloasa. Se adauga, din cand in cand, cate putina apa. Se adauga usturoiul si ciupercile. Se condimenteaza, cu sare si piper, dupa gust. Se tin pe foc pana cand se inmoaie ciupercile. Se adauga patrunjel verde tocat.

Feliile de pulpa se bat, ca pentru snitele, si se condimenteaza cu sare si piper.

Se intind ciupercile peste feliile de carne apoi acestea se ruleaza si se prind cu scobitori pentru a nu se desface. Se condimenteaza cu boia de ardei. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt, si se introduce tava in cuptorul, preaincalzit, pentru 25-30 de minute, la foc mic.

In cratita in care am calit cupercile se topeste untul . Se adauga cous-cous-ul si se prajeste, mestecand incontinuu, pana capata o culaore aurie. Se adauga 250 ml de apa, fierbinte, si se condimenteaza cu sare, piper si curry . Se poate condimenta cu orice condiment preferat.

Se fierbe pana cand apa este absorbita si cous-cous-ul este "crocant-pufos". 

Se poate servi cu salata verde.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți