Rizzoto, cu ciuperci si pulpe de pui
Complexitate: redusa
Timp preparare: 60 min.
Ingrediente (4 portii):
Pulpe de pui intregi: 4 buc.
Ulei: 2 linguri
Orez cu bob lung: 200 gr.
CIuperci champignon: 4-5 buc. medii
Ceapa: 1 buc. medie
Usturoi: 4-5 catei
Ardei gras verde: 1 buc
Ardei Kappia rosu: 1 buc.
Rosii: 1 buc
Mazare boabe: 100 gr.
Supa de pui: 400 ml. (se poate utiliza si apa)
Sare, piper,boia de ardei iute, curry
Mod de preparare:
Turnati uleiul in oala de gatit.
Condimentati pulpele, de pui, cu sare, piper, boia de ardei dupa gust.
Setati programul "FRY" (prajire), pentru 10 minute si adaugati pulpele de pui. Prajiti-le, pe ambele parti, pana incep sa se rumeneasca.
Adaugati 2 linguri de supa (sau apa), setati programul "STEW" (Inabusire) pentru 20 de minute. Inchideti capacul si apasati "START". La incheierea programului setati programul "BAKE" (coacere), pentru 10 minute, la temperatura de 150 grade.Dupa terminarea programului scoateti pulpele din oala de gatire.
Setati programul "FRY" (prajire). pentru 10 minute, si adaugati ceapa tocata. Prajiti, pana incepe sa devina transparenta, apoi adaugati usturoiul tocat. Dupa 1 minut adaugati ardeii, tocati, mazarea, ciupercile taiate felii si rosia taiata cubulete. Amestecati din cand in cand.
La finalul programului,adaugati orezul si supa de pui (sau apa), condimentati cu sare, piper, curry (dupa gust), amestecati usor si inchideti capacul.
Setati programul "RIZZOTO" si apasati butonul "START".
Cu 5 minute inainte de finalul programului asezati pulpele de pui peste orez.
Pofta buna!