Pui coquelet umplut cu alune si stafide
Complexitate: redusa
Timp preparare: 90 min.
Ingrediente (2 portii):
1 pui coquelet
1 ceapa medie
4-5 catei de usturoi
100 grame stafide brune
50 grame alune prajite si sarate (zdrobite)
400 ml. supa de pui
200 ml. apa
4 linguri ulei
2 lingurite boia de ardei
2 lingurite usturoi granulat
2 lingurite curcuma macinata
2 lingurite ghimbir macinat
Sare, piper
Mod de prepapare:
"Dezlegati" puiul si asezati-l intr-un castron.
Condimentati cu sare si piper (dupa gust). Turnati peste pui 2 linguri de ulei, 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita curcuma si 1 lingurita ghimbir.
"Masati" puiul (exterior si interior) cu amestecul de condimente si asezati-l in frigider.
Pentru umplutura:
Intr-o tigaie, preincalzita, turnati 2 linguri de ulei.
Tocati ceapa si caliti, in uleiul incins, pana cand se inmoaie. Aveti grija sa nu se arda.
Adugati cateii de usturoi, tocati, si continuati calirea timp de 1 min.
Condimentati cu sare si piper (dupa gust), adaugati 1 lingurita boia de ardei, 1 lingurita de usturoi granulat, 1 lingurita curcuma, 1 lingurita ghimbir si amestecati bine.
Adaugati stafidele si amestecati.
Adaugati 200 ml. de apa si fierbeti, la foc mic, pana cand aceasta scade si stafidele se inmoaie.
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca putin.
Adaugati alunele, zdrobite, si amestecati bine.
Scoateti puiul din frigider si umpleti-l cu amestecul preparat. Legati puiul si asezati-l, cu pieptul in sus, in oala de preparare.
Turnati in oala de preparare supa de pui, setati programul "BAKE" (COACERE) la temperatura de 180 de grade pentru 70 min., inchideti capacul si apasati "START".
Din cand in cand intoarceti puiul si stropiti-l cu sosul format.
Se poate servi cu sau fara garnitura de legume, cartofi, orez, salate.
Pofta buna!