Placinta cu spanac si branza

30.06.2018

Complexitate: redusa

Timp preparare: 120 min

Ingrediente (pentru 2portii):

1 pachet de foi de aluat, foietaj, congelat (eu folosesc K-Classic Puff Pastry)

Spanac (proaspat sau congelat): 500 gr

Branza, telemea, sau orice alt tip de branza: 200- 300 gr.

Oua: 1 buc

Usturoi: 1 capatana

Ulei de masline: 2 lingurite

Sare

Mod de preparare:

Curatati si tocati usturoiul. Puneti, in oala de preparare, 1 lingurita de ulei de masline, setati programul FRY (prajire) pentru 10 minute.

Apasati butonul START si lasati uleiul sa se incinga timp de 1 min. Puneti usturoiul, inchideti capacul, si prajiti timp de 1-2 min.

Adaugati spanacul, condimentati cu sare dupa gust, inchideti capacul si prajiti pana la finalizarea programului amestecand din cand in cand.

Scoateti spanacul din oala de preparare. Lasati oala sa se racoreasca.

Dati branza pe razatoare sau maruntiti-o cat mai bine.

Intindeti o foaie de aluat,cu ajutorul unui facalet,si decupati-o in forma rotunda de dimensiunea oalei de preparare. Ungeti oala de preparare cu o lingurita de ulei si asezati o foaie de aluat.

Ungeti foaia cu ou batut. In mijlocul foii de aluat asezati spanac lasand libere marginile.

Asezati, peste spanac, o foaie de aluat apasand bine marginile astfel incat sa se lipeasca de cealalta.

Ungeti foaia cu ou si asezati in mijloc un strat de branza lasand marginile libere.

Asezati, peste branza o alta foaie de aluat si repetati "pasii" de cate ori doriti.

Ungeti ultima foaie de aluat (cea de deasupra) cu ou batut si presarati restul de branza.

Puneti oala de gatit in multicooker, setati programul "BAKE" (coacere) la temperatura de 180 de grade pentru 105 min. Acoperiti oala de preparare cu un prosop, inchideti capacul si apasati START.

Prosopul se poate folosi pentru a impiedica, eventualul condens care se formeaza pe capac, sa cada peste placinta.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți