Piept de pui , la cuptor , cu ciuperci si leurda

28.04.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 60 min . 

Fraged si aromat ...

Ingrediente ( 1 portie )

Piept de pui - 1 buc 200-300 gr.

Ciuperci - 4 buc mari

Ceapa rosie - 1 buc

Leurda - 1 legatura

Unt - 100 gr.

Cimbru - 2-3 ramurele

Sare

Piper

Mod de preparare :

- Ciupercile se curata si se spala .

- Piciorusele ciupercilor  se taie cubulete .

- Ceapa se toaca marunt .

- Cozile frunzelor de leurda se toaca marunt .

- Cubuletele de ciuperci  ceapa si cozile de leurda , tocate , se calesc in 50 gr. unt condimentandu-se cu sare si piper .

- Palariile ciupercilor se condimenteaza cu sare si piper si se umplu cu compozitia calita .

- Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste , pe ambele parti , in 50 gr. unt . Se adauga , in untul topit , ramurele de cimbru . Se stropeste , din cand in cand , pieptul de pui cu untul topit ..

- Se incalzeste cuptorul la , temperatura maxima , timp de 15 min. 

- Intr-o tava se pune folie de  aluminiu si se aseaza pieptul de pui impreuna cu ciupercile umplute . 

- Se adauga o cana de apa si se acopera cu folie de aluminiu .

- Se da la cuptor pentru 15 min , la foc maxim .

- Se indeparteaza folia de deasupra si se mai lasa in cuptor inca 15 min. la foc mediu  , pana se rumeneste pieptul de pui .

- Se serveste cu frunze de leurda tocate fideluta . 

Pofta buna !

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți