Piept de pui , la cuptor , cu ciuperci si leurda
Complexitate : redusa
Timp preparare : 60 min .
Fraged si aromat ...
Ingrediente ( 1 portie )
Piept de pui - 1 buc 200-300 gr.
Ciuperci - 4 buc mari
Ceapa rosie - 1 buc
Leurda - 1 legatura
Unt - 100 gr.
Cimbru - 2-3 ramurele
Sare
Piper
Mod de preparare :
- Ciupercile se curata si se spala .
- Piciorusele ciupercilor se taie cubulete .
- Ceapa se toaca marunt .
- Cozile frunzelor de leurda se toaca marunt .
- Cubuletele de ciuperci ceapa si cozile de leurda , tocate , se calesc in 50 gr. unt condimentandu-se cu sare si piper .
- Palariile ciupercilor se condimenteaza cu sare si piper si se umplu cu compozitia calita .
- Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste , pe ambele parti , in 50 gr. unt . Se adauga , in untul topit , ramurele de cimbru . Se stropeste , din cand in cand , pieptul de pui cu untul topit ..
- Se incalzeste cuptorul la , temperatura maxima , timp de 15 min.
- Intr-o tava se pune folie de aluminiu si se aseaza pieptul de pui impreuna cu ciupercile umplute .
- Se adauga o cana de apa si se acopera cu folie de aluminiu .
- Se da la cuptor pentru 15 min , la foc maxim .
- Se indeparteaza folia de deasupra si se mai lasa in cuptor inca 15 min. la foc mediu , pana se rumeneste pieptul de pui .
- Se serveste cu frunze de leurda tocate fideluta .
Pofta buna !