Piept, de porc, cu varza
Complexitate: redusa
Timp preparare: 160 min
Ingrediente (4 portii) :
Piept de porc: 1 kg
Varza: 1,5 kg
Ulei de masline: 2 lingurite
Ceapa: 1 mare
Ardei iute: 1 buc
Rosii tocate: 400 gr
Apa: 300 ml
Smantana (pentru servit)
Cimbru, marar, sare, piper
Mod de prepapare:
Tocati, marunt, ceapa. Taiati ardeiul iute rondele.
Turnati uleiul, in oala de gatit, si setati programul FRY (prajire) pentru 10 minute. Caliti ceapa si ardeiul iute.
Tocati varza si taiati pieptul de porc in bucati de marimea dorita.
Setati programul STEW (inabusire) pentru 90 minute.
Puneti varza, tocata, in oala de gatit. Asezati, deasupra, bucatile de piept de porc. Puneti rosiile tocate, cimbrul, mararul, sare si piper (dupa gust). Adaugati apa.
Inchideti capacul si apasati butonul START.
Dupa terminarea programului setati programul BAKE (coacere), pentru 45 de minute, la temperatura de 80 grade.
Dupa terminarea programului deschideti capacul si amestecati usor.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!