Pastrav Tandoori
Complexitate: redusa
Timp preparare: 60 min.
Timp pregatire: 2 ore
Ingrediente (pt. 2 persoane)
File de pastrav cu piele: 2 buc (se poate folosi orice tip de peste, de preferat fara oase)
1 lingura chimion macinat
150 gr iaurt 10%
1 lingura de suc, proaspat, de lime (sau lamaie)
2 lingurite ghimbir, proaspat, dat pe razatoare
1 catel de usturoi dat pe razatoare
2 lingurite boia de ardei
1/2 lingurita sare
1,5 lingurite zahar
1/4 lingurita cardamom macinat
2 buc ardei chili "Bird's Eye"
2 linguri ulei de masline
2 cepe mari
1 ardei gras,rosu, mare
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, mica, prajiti chimenul la foc mic, pentru 2 minute.
Intr-un blender puneti iaurtul, sucul de lamaie, ghimbirul, usturoiul, boiaua de ardei, sarea, cardamomul si ardeii chili. Mixati bine.
Asezati fileurile de pastrav intr-un vas, cu pielea in jos, si turnati sosul peste ele. Acoperiti vasul si tineti la rece 2 ore. (Se poate tine si de pe o zi pe alta)
Setati programul "FRY" (prajire) pentru 20 de minute. Puneti, in oala de gatire, o lingura de ulei de masline si asezati ceapa taiata felii subtiri si zaharul. Inchideti capacul si apasati "START". Prajiti ceapa amestecand din cand in cand.
Scoateti ceapa din oala.
Adaugati in oala o lingura de ulei de masline impreuna cu ardeiul gras, taiat betisoare. Setati programul "FRY" (prajire) pentru 15 minute. Inchideti capacul si apasati "START". Amestecati, usor, din cand in cand.
La finalul programului scoateti betisoarele de ardei din oala de pregatire.
Puneti, in oala de gatire, fileurile de peste si turnati deasupra sosul ramas. Setati programul "BAKE" (coacere), la 180 grade, pentru 12 minute. Inchideti capacul si apasati "START". La finalizarea programului, opriti multicookerul si asezati, deasupra oalei de gatire, tava pentru gatire la aburi. Asezati in tava ceapa caramelizata si betisoarele de ardei. Inchideti capacul si asteptati 5 minute (pentru a aduce legumele la temperatura optima de servire).
Serviti fileurile de peste cu garnitura de ceapa si betisoare de ardei. Daca doriti puteti stropi, totul, cu suc de lamaie.
Pofta buna!