Paste cu piept de pui ( low-fat )
Complexitate : redusa
Timp preparare : 60 min
Ingrediente ( 2 portii )
Piept de pui - 1 buc ( cca. 300 gr. )
Paste din grau integral ( 1,5 gr. grasimi / 100 gr ) - 250 gr
Amestec de brocoli , conopida si morcov ( 0% grasimi / 100 gr ) - 450 gr
Iaurt degresat 0,1 % - 400 gr
Sare , piper , busuioc
Mod de preparare :
Pastele se fierb , in apa cu sare , conform instructiunilor de pe ambalaj . Stingeti focul cand pastele sunt aproape fierte dar nu le scoateti din apa pana cand restul ingredientelor nu sunt pregatite .
Pieptul de pui se fierbe , in apa cu sare , indepartand spuma care se formeaza . Scopul este indepartarea urmelor de grasime din acesta . Cand este fiert se scoate si se lasa sa se racoreasca apoi se taie , in bucati mici ,se condimenteaza cu sare si piper apoi se rumenesc , intr-o tigaie antiaderenta , pana capata o crusta crocanta .
Intr-o cratita , antiaderenta , puneti 30 ml apa si adaugati amestecul de legume . Condimentati cu sare si piper , dupa gust , si innabusiti timp de 2-3 minute ( daca legumele sunt congelate ) . Daca legumele sunt proapete fierbeti legumele 4-5 minute .
Adaugati pieptul de pui si amestecati usor .
Puneti , peste amestecul de legume si carne ,iaurtul si amestecati . Acesta nu va " lega " sosul dar va conferi pastelor un gust usor acrisor . Daca doriti sa obtineti un sos mai " legat " puteti adauga o lingurita de faina dizolvata in 30 ml . lapte degresat ( max . 1,5 % ) .
Strecurati pastele , din apa in care au fiert , dar nu le spalati sub jet de apa . Adaugati-le peste amestecul de legume si carne , amestecati usor . Adaugati busuioc ( daca aveti proaspat e excelent ) , acoperiti si fierbeti la foc mic timp de 3 minute .
Pofta buna !