Pachetele, picante, cu carne de vita si cascaval
Complexitate: medie
Timp preparare: 30 min
Ingrediente (6 portii)
Foi de tortilla- 3 buc
Carne tocata de vita- 500 gr.
Cascaval- 6 felii
Ceapa- 2 buc.
Usturoi- 4-5 catei
Rosii- 2 buc.
Faina- 4linguri
Sare, piper, chili, cimbru uscat, ceapa uscata, usturoi granulat, boia de ardei
Apa
Ulei
Mod de prepapare:
Taiati foile de tortilla in jumatate.
Asezati, pe fiecare, cate o felie de cascaval.
DIn faina si apa faceti o pasta, de consistenta mai groasa, cu care lipiti marginile foii de tortilla pentru a forma un cosulet.
Tocati ceapa si usturoiul si caliti intr-o lingura de ulei. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, adaugati o lingura de ceapa uscata, o lingura de usturoi granulat, 1 lingurita de cimbru uscat, 1 lingura de boia de ardei, 1/2 lingurita chili sau 2-3 buc de chili bird-eye. Puteti adauga orice condiment preferati.
Adaugati carnea, tocata, amestecand bine. Lasati pe foc pana cand sucul lasat de rosii scade.
Luati compozitia de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
Umpleti cosuletele de tortilla cu compozitia de carne tocata si lipiti marginile cu pasta de faina.
Prajiti cosuletele, in ulei incins, pana se rumenesc.
Se servesc, calde, alaturi de sosul preferat.
Pofta buna!