Midii in sos de vin si rosii
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30 min

Ingrediente ( 4 portii )
Midii congelate : 600 gr.
Usturoi: 8- 10 catei
Ardei iute:: 1 buc
Ardei kapia rosu: 1 buc
Rosii: 4- 5 buc. potrivite
Unt: 50 gr.
Ulei masline: 50 ml.
Vin alb sec: 200- 250 ml.
Patrunjel verde: 2 leg.
Busuioc, oregano, sare, piper
Mod de preparare:
Midiile, decongelate, se aseaza intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa. Se lasa sa se scurga bine de apa.
Usturoiul se toaca marunt.
Ardeiul iute se taie fasii, se curata de seminte si se toaca marunt.
Ardeiul kapia se taie fasii, se curata de seminte si se taie in bucati de marimea dorita.
Rosiile se taie cubulete Puteti folosi si o conserva de rosii cuburi (400 gr.)
Intr-o cratita puneti uleiul de masline si aprindeti focul.
Cand uleiul este incins asezati usturoiul , tocat, si caliti-l cateva secunde. Amestecati rapid pentru ca usturoiul sa nu se arda.
Adaugati ardeiul iute si ardeiul kapia. Amestecati bine.
Cand ardeiul s-a inmuiat adaugati untul.Continuati sa amesetcati bine.
Dupa ce untul s-a topit turnati vinul. Aduceti la fierbere.
Adaugati rosiile tocate si aduceti la fierbere.
Adaugati midiile, scurse bine, si amestecati usor. Condimentati cu sare si piper, dupa gust, adaugati o lingurita de busuioc uscat si o lingurita de oregano uscat.
Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc potrivit pentru 7 minute.
Adaugati frunzele de patrunjel verde, tocate grosier, acoperiti cu un capac si mai fierbeti 2 minute.
Se servesc fierbinti, cu paine prajita alaturi de un pahar de vin sec.
Pofta buna!