Linguine carbonara
Complexitate: redusa
Timp preparare: 40 min.
Ingrediente (4 portii);
1 lingurita ulei
1 ceapa medie
1 capatana usturoi
200 gr. Linguine (sau spaghetti)
200 gr. prosciuto crudo sau sunca afumata
200 gr. smantana
200 gr. mozzarela rasa
3 galbenusuri
550 ml. apa
Sare, piper
Mod de prepapare:
Puneti 1 lingurita de ulei in oala de prepapare si selectati programul "FRY" (prajire) pentru 10 min.
Adaugati ceapa si usturoiul, tocate, si prajiti timp de 5 min., cu capacul inchis, amestecand din cand in cand. Adaugati sunca taiata in forma dorita si continuati prajirea, pana la terminarea programului, amestecand din cand in cand.
Rupeti pastele in doua si asezati-le in oala de preparare. Turnati apa si condimentati, cu sare si piper, dupa gust.Inchideti capacul si selectati programul "STEW" (inabusire) pentru 20 min. Apasati "START".
La jumatatea timpului deschideti capacul si amestecati usor.
Pentru sos, amestecati smantana cu cele 3 galbenusuri si mozarella rasa.
La terminarea programului STEW, anterior, deschideti capacul, turnati amestecul peste paste si amestecati usor. Inchideti capacul, selectati programul "FRY" (prajire) pentru 7 min. si apasati "START". Amestecati din cand in cand.
La terminarea programului aparatul va intra, automat, in modul de "pastrare la cald" pentru 12 ore.
Pofta buna!