Dakos- Bruschetta greceasca
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30 min.

Ingrediente ( 1 portie ):
Reteta originala presupune folosirea unor felii de paine, uscate, din faina integrala sau ovaz. In bucataria cretana se numeste Paximathia. Neavand la dispozitie acel sortiment de paine am fost nevoit sa ma adaptez si am utilizat:
1 chifla ciabatta.
200 gr. rosii tocate ( cele din conserva sunt mult mai gustoase decat rosiile pe care le gasim pe piata in luna aprilie).
100 gr. branza Feta sau branza mizithra (daca gasiti).
1 lingura smantana (cel putin 30% grasime): optional
Masline.
Ulei de masline extravirgin.
Sare, piper, zahar, oregano uscat.
Mod de preparare:
Taiati chifla in doua si ungeti feliile, pe ambele parti, cu ulei de masline.
Intr-o tigaie prajiti cele doua felii de paine, pe ambele parti, pana obtineti o crusta crocanta.
Puneti rosiile tocate intr-un vas si condimentati cu sare, piper (dupa gust). Adaugati un sfert de lingurita de zahar pentru a le
reduce aciditatea.
Intr-un vas sfaramati branza Feta. Daca doriti o compozitie mai cremoasa adaugati 1 lingura de smantana si omogenizati.
Pe feliile de paine prajita asezati un strat, generos, de rosii tocate iar deasupra asezati branza Feta sfaramata. Daca doriti
puteti forma mai multe straturi de rosii tocate si branza.
Asezati deasupra masline, stropiti cu ulei de masline si presarati oregano uscat.
Inainte de servire lasati preparatul 10-15 minute la rece pentru ca sucul de rosii sa patrunda in feliile de paine.
Pofta buna!
Extra : Mie imi plac maslinele stropite cu suc de lamaie.... ;)