"Cuib"de prepelita

09.05.2018

Complexitate: redusa

Timp preparare: 65 min.

Ingrediente (1 portie):

Aluat pt. foietaj 

Cascaval

Bacon afumat (crud-uscat)

Oua de prepelita: 2 buc

Sare, piper, oregano

Forme de briose : 2 buc.

Mod de preparare:

Se "tapeteaza" formele de briose cu aluatul pentru foietaj.

Se pun felii de cascaval si de bacon, afumat, in interiorul formelor.

Se seteaza programul "BAKE" (coacere) la temperatura de 180 de grade, pentru 70 de minute.

Se inchide capacul si se apasa "START".

Se lasa sa functioneze, in gol, pentru 10 min. pentru a se incalzi interiorul.

Dupa 10 minute, se deschide capacul, se pune o bucata de hartie de copt pe fundul oalei de prepapare si se aseaza formele, de briose, pregatite anterior.

Se lasa, la copt, 50 de minute. 

Se deschide capacul, se scot formele si se inchide capacul ( pentru a nu se pierde temepratura din interiorul oalei de prepapare.

In fiecare forma se sparge cate un ou de prepelita, avand grija ca acesta sa ramana in interiorul "cosuletului". Se presara oregano uscat.

Se introduc formele in oala de prepapare si se mai coc 3-4 minute.

Se scot cosuletele, din formele de briose, si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți