Creveti, cu usturoi si suc de portocale, pe pat de orez salbatic cu ardei copt

23.05.2021

Complexitate: redusa

Timp preparare: 30 min.

Ingrediente (2 portii)

Creveti decorticati: 300 gr.

Usturoi: 7- 8 catei

Ulei de masline extravirgin: 3-4 linguri

Unt: 10 gr.

Portocale: 2 buc.

Patrunjel verde

Busuioc verde

Sare 

Piper

Orez salbatic: 200 gr.

Ardei gras rosu: 1 buc


Mod de preparare:

Stoarceti portocalele si puneti la rece sucul obtinut.

FIerbeti orezul, in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Puteti adauga cateva boabe de piper.

Taiati ardeiul in fasii, apoi in patratele de marimea dorita.

Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei de masline si caliti ardeiul pana se inmoaie. Scoateti ardeiul din tigaie.

Orezul fiert de scurge de apa si se amesteca cu ardeiul.

Spalati si decorticati crevetii (daca sunt intregi).

Puneti in tigaie restul de ulei impreuna cu untul. Incingeti tigaia, la foc mare, pana se topeste untul. 

Adaugati 2-3 catei de  usturoi, taiati feliute subtiri, si caliti circa 20-30 de secunde. Atentie sa nu se arda deoarece 

va deveni amar.

Adaugati crevetii si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Prajiti crevetii circa 2-3 minute pe fiecare parte. 

Adaugati restul de usturoi pisat prin presa si sucul de portocale. 

Adaugati verdeata, tocata fin, amestecati bine si fierbeti la foc mare 2- 3 minute sau pana crevetii sunt facuti.

Crevetii se servesc fierbinti, alaturi de orezul cu ardei, impreuna cu paine prajita (pentru sos).

Pofta buna!




Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți