Covrigei cu cascaval

25.12.2018

Complexitate: redusa

Timp preparare: 120 min

Ingrediente:

500 gr. faina alba

200 gr. unt

400 gr. cascaval

300 ml. lapte

10gr. drojdie uscata

1 plic praf de copt

Sare

2 oua

Mod de preparare:

Amestecati faina cu sare, drojdie, praf de copt, 200 gr. cascaval ras. 

Adaugati untul si framantati. 

Adaugati lapte, caldut, si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Cantitatea de lapte depinde consistenta aluatului. Daca e nevoie puteti utiliza mai mult de 300 ml.

Lasati aluatul sa dospeasca 30 min.

Intindeti o foaie de aluat, groasa de 0,5 cm, si taiati in formele preferate (covrigei, stelute, braduti,etc)

Intr-o tava asezati hartie de copt si asezati covrigeii. Ungeti cu ou, batut cu sare, si presarati deasupra cascaval ras.

Coaceti in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți