Covrigei cu cascaval
Complexitate: redusa
Timp preparare: 120 min
Ingrediente:
500 gr. faina alba
200 gr. unt
400 gr. cascaval
300 ml. lapte
10gr. drojdie uscata
1 plic praf de copt
Sare
2 oua
Mod de preparare:
Amestecati faina cu sare, drojdie, praf de copt, 200 gr. cascaval ras.
Adaugati untul si framantati.
Adaugati lapte, caldut, si framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios. Cantitatea de lapte depinde consistenta aluatului. Daca e nevoie puteti utiliza mai mult de 300 ml.
Lasati aluatul sa dospeasca 30 min.
Intindeti o foaie de aluat, groasa de 0,5 cm, si taiati in formele preferate (covrigei, stelute, braduti,etc)
Intr-o tava asezati hartie de copt si asezati covrigeii. Ungeti cu ou, batut cu sare, si presarati deasupra cascaval ras.
Coaceti in cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor.
Pofta buna!