Cotlet de porc , inabusit , cu legume
Complexitate : redusa
Timp preparare ; 120 min
Ingrediente :
Cotlet de porc , ceapa , usturoi , cartofi , ardei gras verde , ardei gras rosu , ardei iute , rosii , morcovi , patrunjel , mazare boabe , fasole verde , fasole galbena , patrunjel verde , orice alte legume preferati ,sare , piper , busuioc , chimin macinat , ulei .
Cantitatile depind de preferinte si de numarul de portii pe care doriti sa le pregatiti ..
Mod de preparare :
Bucata de cotlet se taie in doua , pe lungime , apoi se taie felii groase de 1 cm . Se sareaza si se pipereaza , dupa gust , si se tin la rece 30 min .
Ceapa se taie in jumatate si se toaca solzisori .
Usturoiul se toaca marunt .
Restul legumelor le puteti taia in forma dorita .
Ceapa se caleste usor , in ulei , pana incepe sa devina transparenta . Se adauga usturoiul si se mai caleste putin , la foc mic , pentru a nu se arde .
Se adauga restul legumelor si se condimenteaza , cu sare si piper , dupa gust .
Se acopera cu apa si se acopera vasul cu un capac .
Cand incepe sa fiarba se aseaza feliile de carne peste legume , se acopera cu un capac si se continua fierberea , la foc mic , pana cand feliile de carne se fragezesc mestecand , cu grija , din cand in cand pentru a nu desface feliile de carne .
La final se adauga patrunjel verde tocat marunt , busuioc si chimin macinat si se mai lasa sa fiarba 10 min , la foc mic , cu vasul acoperit .
Se poate servi cu paine prajita .
Pofta buna !