Cotlet de porc , inabusit , cu legume

23.07.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare ; 120 min

Ingrediente : 

Cotlet de porc , ceapa , usturoi , cartofi , ardei gras verde , ardei gras rosu , ardei iute , rosii , morcovi , patrunjel , mazare boabe , fasole verde , fasole galbena , patrunjel verde , orice alte legume preferati ,sare , piper , busuioc , chimin macinat , ulei .

Cantitatile depind de preferinte si de numarul de portii pe care doriti sa le pregatiti ..

Mod de preparare : 

Bucata de cotlet se taie in doua , pe lungime , apoi se taie felii groase de 1 cm . Se sareaza si se pipereaza , dupa gust , si se tin la rece 30 min .

Ceapa se taie in jumatate si se toaca solzisori . 

Usturoiul se toaca marunt . 

Restul legumelor le puteti taia in forma dorita .

Ceapa se caleste usor , in ulei , pana incepe sa devina transparenta . Se adauga usturoiul si se mai caleste putin , la foc mic , pentru a nu se arde . 

Se adauga restul legumelor si se condimenteaza , cu sare si piper , dupa gust . 

Se acopera cu apa si se acopera vasul cu un capac . 

Cand incepe sa fiarba se aseaza feliile de carne  peste legume , se acopera cu un capac si se continua fierberea , la foc mic , pana cand feliile de carne se fragezesc mestecand , cu grija , din cand in cand pentru a nu desface feliile de carne . 

La final se adauga patrunjel verde tocat marunt , busuioc si chimin macinat si se mai lasa sa fiarba 10 min , la foc mic , cu vasul acoperit . 

Se poate servi cu paine prajita . 

Pofta buna ! 

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți