Conopida cu bacon, smantana si cascaval
Complexitate: redusa
Timp preparare: 30 min.
ingrediente (2 portii )
Conopida: 300 gr.
Felii de piept de porc, afumat: 150 gr.
Smantana pentru gatit 30%: 200ml.
Crema de branza cu ardei: 150 gr.
Chili: 1 varf de lingurita
Boia de ardei: 1 lingurita
Sare, piper
Mod de prepapare:
Prajiti, intr-o tigaie, feliile de piept de porc pana devin crocante. Se pun pe un servetel de hartie pentru a se absorbi surplusul de grasime si se lasa sa se raceasca. Apoi se toaca marunt.
Tocati buchetelele de conopida in bucati potrivite ( cat sa aiba aparenta unor macaroane).
Intr-o cratita puneti 500 ml. de apa, 2 lingurite de sare si aduceti la fierbere. Cand apa fierbe puneti conopida, aduceti la fierbere si fierbeti 3-4 minute. Conopida trebuie sa ramana usor crocanta.
Turnati conopida intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga bine de apa.
Puneti, in cratita, crema de branza, smantana, chili, boia de ardei, sare si piper (dupa gust) si incalziti amestecand continuu. Cand sosul incepe sa fiarba adaugati pieptul de porc, conopida si cascavalul. Amestecati si fierbeti pana cand cascavalul se topeste si se integreaza in sos.
Pofta buna!