"Clatita" cu ou in stil nord african
Complexitate: redusa
Timp preparare: aprox. 30 minute

Ingrediente (1 portie)
1 buc. tortilla medie
100 gr. rosii tocate
1 ceapa medie
30- 40 gr. sunca sau carnati afumati taiati cubulete
50 gr. ciuperci taiate
50 ml. ketchup
Patrunjel verde (pentru ornat)
sare, piper dupa gust
1 ou
Mod de preparare:
Intr-o craticioara sau tigaie caliti sunca (sau carnatii), ceapa, ciupercile. La final adaugati rosiile tocate, ketchup-ul si condimentati cu sare si piper dupa gust.
Lasati compozitia sa se racoreasca putin.
Asezati compozitia in mijlocul foii de tortilla si prindeti cele 4 colturi ale acesteia cu scobitori.
Spargeti un ou deasupra compozitiei.
Incalziti cuptorul la 170 de grade.
Puneti tortila intr-o tava, pe o folie de aluminiu, si coaceti timp de 14- 15 minute sau pana marginile foii de tortilla devin crocante sau oul este mediu facut.
Pofta buna!
In cazul in care dispuneti de un aparat tip "airfryer" setati temperatura la 170°C, timp de preincalzire 4- 5 minute, timp de coacere 10- 11 minute.