Castraveti , murati , in saramura
Complexitate : redusa
Timp preparare : 60 min
Ingrediente :
Castraveti cornichon - 3 kg
Ceapa - 2 buc medii
Morcovi - 2 buc
Radacina telina - 1 buc
Frunze de telina
Ardei iute - 2 buc
Usturoi - 2 -3 buc
Foi de dafin , boabe de mustar , coriandru boabe , piper alb boabe , piper negru boabe , piper rosu boabe , piper verde boabe
Cimbru
Marar verde
Mod preparare :
Castravetii se spala , sub jet de apa , si se lasa sa se scurga bine de apa .
Ceapa se curata si se taie felii mai groase .
Morcovii se taie rondele .
Radacina de telina se taie bastonase .
Ardeiul iute se taie rondele .
Borcanele se spala , bine , si se lasa sa se scurga de apa .
Pe fundul borcanului se pun cateva ramurele de marar si cimbru . Se aseaza , deasupra , o felie de ceapa , rondele de morcovi , 3-4 catei de usturoi , 2-3 bastonase de telina , 2-3 frunze de telina , o foaie de dafin , 2-3 rondele de ardei iute , boabe de mustar , piper si coriandru .
Se aseaza castavetii in borcan , in pozitie verticala , astfel incat sa fie cat mai compacti .
Se pun la fiert 3 litri de apa . Cand apa fierbe se adauga 3-4 linguri ( cu varf ) de sare grunjoasa si se fierbe pana cand sarea se dizolva complet .
Saramura , fierbinte , se toarna in borcane .
Borcanele se tin 2-3 zile , descoperite , la temperatura camerei , pana cand incepe procesul de fermentare , apoi se inchid cu capace si se mai tin la temperatura camerei cateva zile , asezate pe un prosop sau intr-o tava . Procesul de fermentare va continua si este posibil ca , putina saramura , sa curga din borcan .
Cand procesul de fermentare se " domoleste " ( saramura din borcan se limpezeste ) puteti muta borcanele in locul de depozitare .
Pofta buna !