Castraveti , murati , in saramura

24.06.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 60 min

Ingrediente :

Castraveti cornichon - 3 kg

Ceapa - 2 buc medii

Morcovi - 2 buc 

Radacina telina - 1 buc

Frunze de telina

Ardei iute - 2 buc

Usturoi - 2 -3 buc

Foi de dafin , boabe de mustar , coriandru boabe , piper alb boabe , piper negru boabe , piper rosu boabe , piper verde boabe

Cimbru 

Marar verde


Mod preparare : 

Castravetii se spala , sub jet de apa , si se lasa sa se scurga bine de apa .

Ceapa se curata si se taie felii mai groase .

Morcovii se taie rondele . 

Radacina de telina se taie bastonase .

Ardeiul iute se taie rondele .

Borcanele se spala , bine , si se lasa sa se scurga de apa .

Pe fundul borcanului se pun cateva ramurele de marar si cimbru . Se aseaza , deasupra , o felie de ceapa , rondele de morcovi , 3-4 catei de usturoi , 2-3 bastonase de telina , 2-3 frunze de telina , o foaie de dafin , 2-3 rondele de ardei iute , boabe de mustar , piper si coriandru . 

Se aseaza castavetii in borcan , in pozitie verticala , astfel incat sa fie cat mai compacti .

Se pun la fiert 3 litri de apa . Cand apa fierbe se adauga 3-4 linguri ( cu varf ) de sare grunjoasa si se fierbe pana cand sarea se dizolva complet .

Saramura , fierbinte , se toarna in borcane . 

Borcanele se tin 2-3 zile , descoperite , la temperatura camerei , pana cand incepe procesul de fermentare , apoi se inchid cu capace si se mai tin la temperatura camerei cateva zile , asezate pe un prosop sau intr-o tava . Procesul de fermentare va continua si este posibil ca , putina saramura , sa curga din borcan .

Cand procesul de fermentare se " domoleste " ( saramura din borcan se limpezeste ) puteti muta borcanele in locul de depozitare .

Pofta buna !



Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți