Cascaval cu ardei
Complexitate : redusa
Timp preparare : 60 min
Aromat si catifelat ... potrivit pentru sandwichuri delicioase ...
Lapte 3,5 % - 1 l
Branza de vaci 30 % grasime - 1 kg
Ardei gras ( orice culoare ) - 1 -2 buc
Oua gaina - 2-3 buc
Unt - 50 gr
Bicarbonat de sodiu alimentar - 1 lingurita
Sare , piper , plante aromatice - dupa gust
Mod preparare :
Laptele se pune la fiert . Cand incepe sa fiarba , se adauga branza de vaci si se lasa pe foc pana cand se separa zerul .Se scurge , bine , branza intr-un tifon .
Intr-o cratita se topeste untul , apoi se adauga branza , scursa de zer , ouale , ardeiul taiat cubulete , sare ,bicarbonatul de sodiu , piper si plante aromatice , dupa gust . Se amesteca , energic , incontinuu pana cand branza incepe sa se topeasca , evitandu-se prinderea si arderea acesteia . Se tine pe foc , aproximativ , 10 min .
Compozitia se pune intr-o folie alimentara si se preseaza , bine , in forma dorita . Se tine la rece min. 12 ore .
Pofta buna !