Cascaval cu ardei

23.04.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 60 min


Aromat si catifelat ... potrivit pentru sandwichuri delicioase ...


Ingrediente ( pentru aprox . 600-700 gr. cascaval )

Lapte 3,5 % - 1 l

Branza de vaci 30 % grasime - 1 kg

Ardei gras ( orice culoare ) - 1 -2 buc

Oua gaina - 2-3 buc

Unt - 50 gr

Bicarbonat de sodiu alimentar - 1 lingurita

Sare , piper , plante aromatice - dupa gust

Mod preparare :

Laptele se pune la fiert . Cand incepe sa fiarba , se adauga branza de vaci si se lasa pe foc pana cand se separa zerul .Se scurge , bine , branza intr-un tifon .

Intr-o cratita se topeste untul , apoi se adauga branza , scursa de zer , ouale , ardeiul taiat cubulete , sare ,bicarbonatul de sodiu , piper si plante aromatice , dupa gust . Se amesteca , energic , incontinuu pana cand branza incepe sa se topeasca , evitandu-se prinderea si arderea acesteia . Se tine pe foc , aproximativ , 10 min .

Compozitia se pune intr-o folie alimentara si se preseaza , bine , in forma dorita . Se tine la rece min. 12 ore .

Pofta buna !




Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți