Budinca, de ciocolata, cu capsuni

09.06.2019

Complexitate: Redusa

Timp preparare: 20 min.

Ingrediente (4 portii):

Lapte: 400 ml.

Ciocolata neagra: 100 gr.

Capsuni: 200 gr.

Unt: 50 gr.

Galbenus de ou: 2 buc

Zahar: 4 linguri

Faina de grau: 2 linguri

Cardamom: 1/2 lingurita

Mod de preparare:

Puneti laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara potrivita ca marime. dar nu il aduceti la fierbere.

Rupeti ciocolata, in cubulete, si puneti-o intr-un vas potrivit pentru utilizarea la microunde.

Puneti deasupra untul si incalziti, la microunde, timp de 90 sec, la 750W.

Intr-un vas puneti galbenusurile de ou si amestecati cu un mixer, la viteza mica, adaugand cate o lingura de zahar, pana cand zaharul de topeste.

Adaugati ciocolata topita si amestecati bine. Trebuie lucrat repede pentru a nu se intari ciocolata. Adaugati faina si cardamomul si amestecati bine. 

Adaugati cate putin lapte fierbinte si amestecati pentru omogenizare.

Puneti compozitia la fiert, pe foc mic, amestecand continuu. Adaugati capsunile, taiate cubulete, si aduceti la fierbere. Fierbeti pana compozitia se ingroasa.

Ungeti formele dorite cu putin unt si turnati budinca fierbinte.

Dati la rece pentru 2-3 ore.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.