Blue cheese pasta
Complexitate : redusa
Timp preparare : 40 min
Ingrediente ( 4 portii )
Penne rigate - 500 gr.
Unt - 50 gr.
Ciuperci taiate - 400 gr.
Mazare verde - 200 gr.
Branza cu mucegai albastru - 150 gr.
Lapte - 500 ml.
Faina de grau sau amidon alimentar - 1 lingura rasa
Ardei gras rosu - 1 buc.
Branza , rasa , pentru paste - 50 gr.
Pesmet - 50 gr
Sare , piper , ierburi aromate ( dupa gust )
Mod de preparare :
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet . Se scurg de apa si se pastreaza pe baie de aburi .
Mazarea verde se fierbe in apa in care au fiert pastele .
Ardeiul rosu se taie cubulete si se caleste , in untul topit , pana se inmoaie .
Se adauga ciupercile si se condimenteaza cu , sare si piper , dupa gust .
Se adauga branza cu mucegai si se fierbe , la foc mic , pana se topeste . Se amesteca , din cand in cand , pentru a nu se arde .
Se adauga laptele si se aduce la fierbere .
Se incorporeaza pastele si mazarea si se continua fierberea , la foc mic , pentru 5 minute .
Se pot adauga plante , aromatice , dupa gust .
Se pun pastele , impreuna cu sosul , intr-o tava sau tigaie , si se acopera cu branza rasa amestecata cu pesmetul .
Se introduce tava in cuptorul incalzit , la temperatura maxima , se reduce focul la treapta minima si se lasa pana se formeaza o crusta crocanta .
Se servesc impreuna cu un pahar de vin , alb , demisec .
Pofta buna !