Blue cheese pasta

20.05.2017

Complexitate : redusa

Timp preparare : 40 min

 Ingrediente ( 4 portii )

Penne rigate - 500 gr.

Unt - 50 gr.

Ciuperci taiate - 400 gr.

Mazare verde - 200 gr.

Branza cu mucegai albastru - 150 gr.

Lapte - 500 ml.

Faina de grau sau amidon alimentar - 1 lingura rasa

Ardei gras rosu - 1 buc.

Branza , rasa , pentru paste - 50 gr.

Pesmet - 50 gr

Sare , piper , ierburi aromate ( dupa gust )

Mod de preparare :

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet . Se scurg de apa si se pastreaza pe baie de aburi .

Mazarea verde se fierbe in apa in care au fiert pastele . 

Ardeiul rosu se taie cubulete si se caleste , in untul topit , pana se inmoaie .

Se adauga ciupercile si se condimenteaza cu , sare si piper , dupa gust .

Se adauga branza cu mucegai si se fierbe , la foc mic , pana se topeste . Se amesteca , din cand in cand , pentru a nu se arde .

Se adauga laptele si se aduce la fierbere .

Se incorporeaza pastele si  mazarea si se continua fierberea , la foc mic , pentru 5 minute . 

Se pot adauga plante , aromatice , dupa gust .

Se pun pastele , impreuna cu sosul , intr-o tava sau tigaie , si se acopera cu branza rasa amestecata cu pesmetul . 

Se introduce tava in cuptorul incalzit , la temperatura maxima , se reduce focul la treapta minima si se lasa pana se formeaza o crusta crocanta .

Se servesc impreuna cu un pahar de vin , alb , demisec .

Pofta buna ! 




Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.