Biscuiti cu banane, fulgi de ovaz si merisoare
Complexitate: redusa
Timp preparare: 60 min.

Ingrediente:
Banane decojite: 300 gr.
Fulgi de ovaz: 150 gr.
Merisoare uscate; 100 gr.
Mod de preparare:
Decojiti banalele si zdrobiti-le cu o furculita ( sau intr-un blender) pana obtineti o pasta omogena. Cu cat bananele sunt mai coapte cu atat biscuitii vor fi mai aromati.
Adaugati fulgii de ovaz si merisoarele si omogenizati bine. In loc de merisoare puteti utiliza ce fructe uscate doriti.
Lasati compozitia sa se "odihneasca" 30 minute. In acest timp fulgii de ovaz se vor umfla si vor absorbi aroma bananelor.
Cat timp compozitia se "odihneste" incalziti cuptorul la 180 de grade (treapta maxima la cuptarele pe gaz).
Int-ro tava asezati hartie de copt. Cu o lingura asezati bulgarasi din amestecul de fulgi in tava si aranjati-i in forma dorita.
Daca doriti puteti presara deasupra nuci, stafide, alune, fulgi de ciocolata. Eu am folosit fulgi de migdale.
Se coc 25 de minute, la foc iute ( 180 grade ). Timpul de coacere depinde si de tipul si performanta cuptorului pe care il folositi. Biscuitii trebuie sa fie rumeniti la exterior, dar sa ramana elastici.
Lasati biscuitii sa se raceasca complet inainte de consum.
Sunt ideali pentru micul dejun, alaturi de un pahar cu lapte.
Pofta buna!