Ardei copti, umpluti cu cartofi, ceapa prajita si bacon afumat
Complexitate: redusa
Timp preparare: 45- 60 min.
Ingrediente ( 1 portie ):
1 ardei gras ( verde, galben sau rosu )
300 gr. cartofi
20 gr. unt
200 gr. cubulete bacon afumat
50 gr. fulgi de ceapa prajita ( https://www.kaufland.ro )
100 gr. cascaval ras
50 gr. pesmet
Ulei de masline
Sare, piper
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare.
Se spala ardeiul, se taie in doua (pastrand codita atasata) si se curata de seminte si nervuri.
Trei sferturi din cantitatea de cubulete de bacon se prajesc intr-o tigaie pana devin rumene si crocante.
Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se zdrobesc bine ( putin mai grosier decat pentru piure ), se adauga untul, cubuletele
de bacon prajit si fulgii de ceapa prajita. Se omogenizeaza bine compozitia.
Cu o lingura umpleti jumatatile de ardei cu compozitia de mai sus.
Presarati deasupra cascaval ras si bucatelele de bacon ramase.
Stropiti ardeii cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper ( dupa gust ).
Pentru coacere eu am utilizat o friteuza XIaomi, cu aer cald, https://mi-home.ro/mi-smart-air-fryer-3-5l, dar puteti folosi si
cuptorul clasic, cu convectie sau cel electric.
Incalziti la 200°C si coaceti ardeii timp de 17- 18 min, avand grija sa nu se arda. Cu 5-6 min. inainte de finalizarea prepararii
presarati putin pesmet peste cascavalul topit.
Se servesc ca atare sau, daca preferati, alaturi de un sos acrisor.
Pofta buna!