Ardei copti, umpluti cu cartofi, ceapa prajita si bacon afumat

19.06.2022

Complexitate: redusa

Timp preparare: 45- 60 min.

Ingrediente ( 1 portie ):

1 ardei gras ( verde, galben sau rosu )

300 gr. cartofi

20 gr. unt

200 gr. cubulete bacon afumat

50 gr. fulgi de ceapa prajita ( https://www.kaufland.ro )

100 gr. cascaval ras

50 gr. pesmet

Ulei de masline

Sare, piper

Mod de preparare:

Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare.

Se spala ardeiul, se taie in doua (pastrand codita atasata) si se curata de seminte si nervuri.

Trei sferturi din cantitatea de cubulete de bacon se prajesc intr-o tigaie pana devin rumene si crocante.

Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se zdrobesc bine ( putin mai grosier decat pentru piure ), se adauga untul, cubuletele 

de bacon prajit si fulgii de ceapa prajita. Se omogenizeaza bine compozitia.

Cu o lingura umpleti jumatatile de ardei cu compozitia de mai sus. 

Presarati deasupra cascaval ras si bucatelele de bacon ramase.

Stropiti ardeii cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper ( dupa gust ).

Pentru coacere eu am utilizat o friteuza XIaomi, cu aer cald, https://mi-home.ro/mi-smart-air-fryer-3-5l, dar puteti folosi si 

cuptorul clasic, cu convectie sau cel electric.

Incalziti la 200°C si coaceti ardeii timp de 17- 18 min, avand grija sa nu se arda. Cu 5-6 min. inainte de finalizarea prepararii 

presarati putin pesmet peste cascavalul topit.

Se servesc ca atare sau, daca preferati, alaturi de un sos acrisor.

Pofta buna!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.